Publicat el 24/03/2020
Recomanacions per a establiments del sector alimentari
alimentació

En el marc de les mesures de contenció de la transmissió de COVID-19, la recomanació per a establiments del sectors alimentari oberts al públics és seguir les normes generals de seguretat alimentaria i les normes de prevenció que vagin facilitant les autoritats competents per contenir la propagació del virus.

Així mateix, cal tenir en compte les següents recomanacions específiques per a establiments del sector alimentari amb servei directe al públic:

  • Rentar-se les mans sovint, incrementant la freqüència tot el que sigui necessari. Cal disposar sempre de sabó i eixugamans d'un sol us.
  • Com a sistema de desinfecció addicional al rentat de mans, es poden utilitzar desinfectants a base d'alcohol .
  • Posar a disposició de la clientela desinfectants a base d'alcohol per facilitarlos la higiene de les mans.
  • Posar a disposició de la clientela guants per agafar qualsevol aliment no
  • envasat (fruita, verdura, pa,...) i verificar que es respecte aquesta recomanació.
  • Evitar la contaminació creuada entre els aliments i qualsevol font de contaminació com, per exemple, diners, telèfons mòbils o altres estris. Cal fer un rentat de mans minuciós cada vegada que s'hagi tocat una superfície que pugui estar contaminada o bé utilitzar sistemàticament pinces o guants nets i desinfectats per manipular aliments.
  • Si s'utilitzen guants o mascaretes cal tenir en compte que poden ser un focus de contaminació, ja que amb l'ús van concentrant secrecions respiratòries i brutícia. Cal tenir especial cura en la seva manipulació i eliminació així com canviar-los amb suficient freqüència.
  • Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d'un sol ús en esternudar i rentar-se les mans de seguida.
  • Les persones que presentin símptomes respiratoris o febre han de romandre a casa i no acudir al lloc de treball.
  • Extremar i incrementar la freqüència de la neteja i desinfecció de tot l'establiment, incloses les superfícies de les zones de lliure accés per al públic com, per exemple, els taulells, els agafadors dels carros de la compra i altre mobiliari, i en especial els serveis higiènics.
  • En els establiments amb règim d'autoservei és recomanable facilitar als clients, a l'entrada de l'establiment, un sistema de desinfecció a base d'alcohol per possibilitar la higiene de les mans.
  • Posar a disposició de la clientela guants per agafar qualsevol aliment no envasat (fruita, verdura, pa,...) i verificar que es respecte aquesta recomanació.
  • Realitzar una ventilació adequada dels espais de treball i d'altres espais d'accés lliure per al públic.
  • Mantenir una distància prudencial entre les persones, tant amb clients com amb la resta de treballadors, de entre 1 i 2 metres.
  • Reduir l'aforament per poder mantenir distàncies d'entre 1 i 2 metres.
  • És recomanable ordenar les cues a l'exterior de l'establiment per mantenir la distància de seguretat.
Actualitzat a data 18/03/2020

Més noticies

Publicat el 03-04-2020

La Generalitat de Catalunya a través de Canal Empresa ofereix mesures per fer front a l'impacte econòmic i social del Covid19. N'hi ha una línia d'ajuts destinats a autònoms. El termini de presentacio (…) llegir

Publicat el 02-04-2020

Les nostres PIMES i autònoms poden sol·licitar congelar factures durant l'estat d'alarma i posteriorment es finançaran durant 6 mesos sense interessos. SOREA ja ha començat a contactar amb els represe (…) llegir

Publicat el 01-04-2020

L'AJUNTAMENT DE RUBÍ DESTINARÀ INICIALMENT PROP DE 600.000 EUROS A IMPULSAR MESURES DE SUPORT A L'ACTIVITAT ECONÒMICALes accions, que tenen una dotació econòmica ampliable en funció del pressupost, vo (…) llegir

Veure més notícies

Tens un comerç?

Si tens un comerç i encara no surts en aquest web dona’t d’alta aquí.
Si el teu comerç hi apareix inicia sessió per poder gestionar-hi les dades

Contacta amb el Servei de Comerç