El concurs que premia els millors vermuts catalans, els Premis Vinari, arriba aquest 2024 al seu 10è aniversari. Amb l'objectiu de donar visibilitat a la producció de vermuts catalans, s'estan organit (…) llegir
Compartim aquestes noves mesures que s'apliquen fins aquest diumenge 13 de juny de 2021. Destaquem les principals dins l'àmbit comercial i de la restauració i hostaleria.
Àmbit comercial
En general, els establiments poden obrir amb un aforament del 70%. Queden exceptuats d'aquesta limitació els dedicats a la venda de productes essencials.
Comerç minorista
Aforament del 70%.
Aplicació de manera rigorosa les mesures higièniques, de prevenció i de seguretat.
Centres comercials, galeries comercials i recintes comercials
Aforament del 70%.
Aplicació de manera rigorosa les mesures higièniques, de prevenció i de seguretat.
Establir sistemes de control d'aforament i fluxos que garanteixin les mesures de control d'aglomeracions.
Es permet l'accés i l'ús de les zones recreatives, com ara zones infantils, ludoteques o àrees de descans.
Han de complir amb les condicions de ventilació i qualitat de l'aire reforçades.
Mercats no sedentaris i fires mercat
Aforament del 70%.
Es poden establir sistemes de recollida al local dels productes adquirits per telèfon o via internet, sempre que es garanteixi una recollida esglaonada que eviti aglomeracions a l'interior del local o en el seu accés, i també sistemes de repartiment a domicili.
Àmbit de l'hostaleria i restauració
Els establiments poden obrir amb subjecció a les condicions següents:
Es restableix el consum en barra, amb una separació interpersonal d'1,50 metres.
Es limita a sis el nombre màxim de comensals per taula o agrupació de taules, llevat que pertanyin a la bombolla de convivència.
Distància mínima degudament senyalitzada de dos metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents.
Distància d'un metre entre persones d'una mateixa taula, excepte per a persones que pertanyin a la bombolla de convivència.
Interiors
L'aforament es limita al 50%.
Ventilació de l'espai mitjançant ventilació natural o altres sistemes de ventilació.
Terrasses
Distància mínima degudament senyalitzada de dos metres entre comensals de taules o grups de taules diferents.
El tipus i mida de taula han de permetre que es garanteixin les distàncies.
Horaris
El servei només es pot dur a terme de les 6:00 hores a les 01:00 hores.
Els clients no podran romandre a l'establiment fora d'aquesta franja horària.
Aquest horari no és aplicable als serveis de restauració dels centres de treball, als serveis integrats en centres i serveis sanitaris, sociosanitaris i socials per donar servei exclusivament a les persones que hi realitzen prestació laboral i a les persones que hi estan ingressades, i als serveis de menjador de caràcter social.
Recollida de comandes
Les activitats per servir a domicili o per a recollida dels clients a l'establiment es podran dur a terme durant tot l'horari d'obertura de l'establiment.
Més noticies
Dimecres 5, 12 i 19 de juny, de 14 h a 16.30 h, formació en línia Formació destinada a conèixer TiKTok com a eina de promoció del negoci, saber crear i configurar un compte professional, aprendre a p (…) llegir
Dimecres 29 de maig, de 14.30 a 16 h, formació en línia L'objectiu de la formació és que els comerciants aprenguin a configurar un perfil funcional d'Instagram Business i a utilitzar-lo a nivell bàsi (…) llegir